МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ретка фотографија на Градското пазариште

Пазарот во Кавадарци во 1954 година се наоѓал на локација во близина на зградата на Собранието на општина Кавадарци, во самиот центар на градот -од неговата источна страна. Со растот на градот во 1960 година пазарот е преместен на сегашната локација.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци