МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Пливачот-маратонец д-р Бошки Илиев викендов со над 70-сетина пливачи мартонци, пливаше во водите на Егејското море.Конкретно на 5 ноември учествуваше на есенско-зимскиот пливачки маратон долг 5 километри на релација Метаморфози-Никити на вториот крак Сетонија во Грција.

Се работи за меморијалниот 11-ти меѓународен турнир„Преобразба на душата“ и тој е единствениот македонец кој во зимски услови ја преплива ова патека .

Еве што по завршувањето на маратонот и за впечатоците за порталот:www.rtk.mk изјави д-р Илиев: