МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Свеченоста ке се одржи утре во Домот на културата ,,Иван Мазов Климе,, од 19 часот.

Во поканата до сите планинари и љубители на планинарењето објавена на ФБ се наведува:

,,Почнете да ја следите вашата пасија, ослободете го вашиот имагинарен страв бидејќи адреналинот е единствената супер моќ што човекот ја има. ПСД ОРЛЕ знае дека секој врв од планината е нова тајна и приказна вредна за доживување, а ние заедно веќе 60 години испишуваме приказни и искуства за паметење. Дојдете заедно да го прославиме нашиот јубилеј на ден 02.12.2021(четврток) во 19: 00 часот на локација: Дом на Култура ,,Иван Мазов Климе,, каде ќе имате можност да видите дел од изложените слики, опрема за спелеологија, алпинизам и планинарење каде се претставени активности и успеси на клубот низ сиве овие години, ќе се споделат искуства од поискусните членови на клубот, ќе бидете запознаени со основите на планинарењето и ќе можеме да си поразговараме и да наздравиме со коктел и скромна закуска.

download

44067992_2210149069273671_6448163362172829696_n 74fd92a4-0a50-489e-be4e-b832130ac539 260593925_434954304752303_6207438203909448736_n

М.В.