МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кон крајот на 19 век кога во Кавадарци имало 220 занаетчиски и трговски дуќани

Ова е историска фотографија на Кавадарци.Се работи за е...

На денешен ден 1906 година од страна na турците убиен е Пано Мангаров-револуционер од Кавадарци.

Тој е роден 1868 година, и е еден од најс...

Ваташа во Архивите на Музејот во Кавадарци

На фотографијата е прикажана Мулапашината џамија во село Ваташа која била изградена во...

Француската војска влегува во Кавадарци

Се работи за историска фотографија на Кавадарци на која е прикажано влегувањето на францу...

-1884 година роден е Тиквешкиот војвода Мишо Шкартов

-Пред 57 години на овој ден излезе „Збор„

На денешен ден 1.02.1884 г. во Кавад...

Порталот www.rtk.mk oд денеска во соработка со Петре Камчевски и Музеј Галеријата од Кавадарци започнува да објавува нова рубрика:потсетув...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)