МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Роден е Стефан Хаџи Тефов Феткин

На 14 март 1923 година во Кавадарци е роден Стефан Хаџи Тефов Феткин. Завршил гимназија во Кавадарци и...

На 13 март 1993 година во Скопје почина Петар Мазев

Петар Мазев е македонски академски сликар, еден од најпознатите уметници на 20-от ве...

На 10 март 1881 година роден е Лазар Мишев-Боцев - револуционер од Кавадарци

Лазар Мишев Боцев е една од најзначајните личности од врем...

Во работа пуштена првата разгласна станица во Кавадарци-сеќавање на Диме Мустеников-Перодршков

На 9 март 1945 година во рамки на т.н. ...

На 28.02.1915 година е роден Диме Поцев, учесник во НОВ

Тој е и носител на Партизанска споменица од 1941 година. Во младите години се заним...

На 28.02.1915 година е роден Диме Поцев, учесник во НОВ

Тој е и носител на Партизанска споменица од 1941 година. Во младите години се заним...

1892 г. во с.Ваташа на овој ден во имотно трговско семејство роден е Емануел Бакалов.

Завршил основно училиште и нижа гимназија во Ват...

Состанок за избор на Мис на Кавадарци

На 25 февруари 1930 година во Кавадарци се одржал состанокот на Управниот одбор на пејачкото дру...

На 23.февруари 2005 г. во Скопје почина Ристо Џунов Бацко.

Тој е роден во Ваташа во 1919 г. Во НОВ е вклучен од 1941 година, бил еден од првите ...

На 20.февруари 1790 година е роден македонскиот учител, просветител и преродбеник Даскал Камче Наков Колев Попангелов.

Роден е во с. К...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)