МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 31 јануари 1921 година од страна на Дирекцијата за државна статистика е извршен првиот попис на населението во Кралството на СХС. Според овој попис Кавадарци имал 5.525 жители од кои 2.940 мажи и 2.585 жени. Во Кавадарци имало 1.178 куќи, или 1.199 домаќинства.

П.Камчевски