МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во убава, топла атмосфера, со многу народ,Центарот за култура во Неготино, му приреди одлично преставување на делата на кавадаречкиот ликовен уметник Горан Боев во овој град.

Тој на публиката во Неготино се престави со негови слики од последниот циклус на портрети и дриуги мотиви со кој е препознатлив.А луѓето ја сакаат неговата уметност затоа што е квалитена и вредна .Биографија за неговиот живот и творештво прочита Маријонка АНДОНОВСКА -поетеса од Неготин, а за Боев говореа и Тодор Богев и Виолета Стоајновска- директорка на ова културна институција (Центар за култура-Неготино).Скромниоит Горан Боев на крајот им се заблагодари на неготици за топлиот прием и за честа која му ја укажаа многумина присуствувајќи на отварањето на неговата изложба.

275894593_1495735117507650_2172005929656338324_n 275728772_1013716462908409_6891795689734434827_n 275783374_906307490146267_5054662220772556022_n 276037410_959692404733337_5613555297593761173_n 275929356_952667268767632_5270843710702412713_n 276026134_1647784482260458_6307033054843070691_n 275684748_2296782627131057_3143055989859056415_n