Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5137
  [QUERY_STRING] => id=5137
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 43288
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.201.97.0
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1713588644.5877
  [REQUEST_TIME] => 1713588644
)
НАСКОРО НА МТВ- ЗОКИ ПОКИ


МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Додека го чекаме почетокот на емитувањето на ЗОКИ ПОКИ, се запознаваме со слатката и талентирана Анастасија Аневска, која ја толкува улогата на Лидија.

Анастасија е шесто одделение во ООУ „Кузман Јосифовски-Питу“ во Скопје и обожава да гледа филмови и театарски претстави. Надвор од училиште, Анастасија ја истражува глумата во драмското студио „Детски Свет“, синхронизира цртани филмови и серии и настапува во две претстави во Драмски театар.

Во видеото со прашања и одговори подготвено од тимот на „Зоки Поки“, Анастасија открива кои ѝ се омилените предмети во школо, дали повеќе сака фудбал или кошарка, дали има симпатија, што сѐ претставува љубовта за неа, која ѝ е омилената суперхероина и зошто бира куче наспроти маче. Исто така, Анастасија споделува книга, филм и серија кои ѝ оставиле најмногу впечаток, а особено е интересно кој филм го одбира.

Останатите улоги ги толкуваат децата-актери Матеј Настевски (Зоки Поки), Матеј Зимбаков (Гоки) и Матео Матоски (Боки).

Покрај детската екипа, во серијата играат и Сашко Коцев и Даниела Иваноска, кои ги глумат родителите на Зоки и Сабина Ајрула-Тозија, која ќе ја видиме во улогата на неговата баба.

Повеќе информации за ТВ-серијата се достапни на веб-страницата ZokiPoki.mk.