МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фудбалски тимови на Тиквеш низ годините

Поради тоа што и спортот е дел од историското минато на Кавадарци за потсетување на постарите а и помладите кавадарчани ќе претставиме шест славни генерации на Фудбалскиот клуб “Тиквеш“ од 1930 година, 1948 година, 1953 година, 1965 година 1975 година и 1985 година.

194888888888888888888888888.jpg

ФК Тиквеш 1948 година

19533333333333333333333333333333.jpg

ФК Тиквеш 1953 година

196511111111111111111111111111111.jpg

ФК Тиквеш 1965 година

17991117_246875655780410_8989535541303475925_n.jpg

ФК Тиквеш 1975 година

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци.