МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Добра игра на гостите.Заслужена победа на струмичани,кои најверојатнио се нови членови на Првата македонска лига

На одличлен терен за игра на Градски, идеални временски услови,со присуство на 150-тина гледачи, без навивачката група „Лозари исток„, ГФК Тиквеш заслуженио загуби со 0 : 5 од првопласираната екипа на табелата ан Втората Фидбалска лига-Исток- Беласица од Струмица, која најверојатно е новиот член на Првата фудбалска лига на Македонија. И двете екипи играа борбено во првото полувреме.И Беласица и Тиквеш беа речиси рамноправни, Тиквеш според шансите ,особено по дирекот имаше и предност.

Во Второто полувреме со амбиција за победа во Кавадарци, струмичани ја наполнија мрежата на Тиквеш со 5 гола на Василев, Георгиев и Митевски.Заслужено тие се на првата позиција ан Втората лига- Исток пред Брегалницџа и Борец.

РТК.МК вршеше директен пренос со коментар на Бранко Трајковски-Сачмо и неговите гости Ангел Кимов и Јордан Милков.