По јавното објавување деновиве, веќе е јасно дека школата на Реал -Мадрид за лица од 7 до 17 години ке се одржи во Кавадарци во јуни 2019 година.Неа можат да ја посетуваат и машки и женски , а ке се спроведува по најдобри фудбалски искуства и упатства во светот, на најтрофејниот фудбалски клуб Реал од Мадрид.ГФК Тиквеш ке биде домаќин на кампот во Кавадарци, а ке се одржат уште два во Македонија.

.