МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во месноста Горна Ергела каде што се наоѓа лековитата водичка на чешмата Света Петка се изгради нова црква

Средства обезбедени од Локалната самоуправа и поединечни донации од градоначалникот на општина Демир Капија Трајче Димитриев и други граѓани како и со работни акции на други лица и пензионерите.Покрај изградбата на црквата проширен и уреден е просторот околу истата.

За таа цел денеска 8 август се одржа богослужба посветена на светителката Света Петка. Меѓу верниците се зборува дека многумина болни ширум нашава земја посетувајки го ова свето место и пиејки ја водата што тече од изградената чешма нашле лек и оздравиле.