МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На Голема Богородица во Демир Капија беше отварен на винскиот дегустационен центар

На 28 август по повод големиот празник на голема богородица,и свеченотот отварање на винскиот дегустационен центар во Кралската винарија кралица Марија во Демир Капија , имаше свечен настан од затворен тип . Винскиот дегустационен центар нуди можност за проба и конзумација на високо квалитетни сортни вина од палетата на винаријата. На свечениот настан присуствуваа гости од цела Република Македонија а и надвор од неа . Во ова прилика се газеше и гмечеше грозје во дрвени буриња за адет и бериќет на новата реколта . Винскиот дегустационен центар е отворен за сите домашни и странски посетители кои се љубители на добра чаша вино.Амбиент потекнува од 1925година .