МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Без елекрична енергија беше Демир Капија и неколку села од ова општина, од вчера во 18 часот до 15 часот денеска-соопштуваат од ЕВН.Сега струја има .Екипи на ЕВН работат и понатаму на отстранување на проблемите кои најверојатно се предивикани од новите снежни врнежи.Паднати столбови и електрини водови од тешкиот снег.

Граѓаните на ова Општина и неколку села од Демир Капија од вчера по 18 до денеска до 15 часот немаа електрична енергија.Од ЕВН не ги соопштија причините но најверојатно се работи за проблеми предизвикани од снегот кој со својата тежина предизвика кинење на каблите и други проблеми.Екипи на ЕВН работат на отстранување на проблемите и воспоставување на снабдувањето со струја.Поради недостиг на електрична енергија, не работеше кабловската мрежа за ТВ, интернет на Инел Интернационал-Кавадарци, а немаше ниту фиксна телефонија а граѓаните не можаа да ги користат другите електрични апарати.

Како што донаваме денеска(сабота)во доцните попладневни часови градот фунционира нормално во зимски услови: Сите делови на градот и Општината работат.Комуналното претпријатие ги чисти сите улици,посебно највиталните ,вопоставен е телефонскиот сообраќај, а се враќаат и кабловските услуги и се друго кое е составен дел на секојдневните потреби на жителите на Демир Капија.Оштетувањата, таму каде ги има, ке се санираат во од.Градоначалникот Лазар Петров е на терен со екипите .Висината на снегот во ова општината изнесувал од 25 до 30 сантиметри.

50477942_362188761002443_4781719749291671552_n.jpg

50560283_376989863128454_6532242303384289280_n.jpg