МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Советот на млади во Кавадарци вчера дебатираше за поголема вклученост на младите во системот на Општината и државата

Целта е поголемо учество на младите во донесувањето на одлуки, како и подобрување на младинското учество во демократскиот живот.Учествуваа средношколци, млади, претставници од локалната власт и советници од Советот на општина Кавадарци. Сите препораки од дискусијата беа во фунција на Националната конференција која ќе се оддржи во мај во Струга а на која ке биде разговарано и донесени соодветни ставови за младинското учество во општеството.

22222222222._JPG_8.jpg

Вакви дискусии се спроведуваат со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог), и имаат за цел да ја подобрат функцијата на Советите на млади.