МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На Колејца 1956 година

На локацијата кај стариот пазар, кај Собранието на Општина Кавадарци 1956 година се фотографирале...и останале за спомен : занаетчии од Кавадарци кој ја прославуваат Коледица. На фотографијата се наоѓаат: Влајко Чејков-Кривиот, Дано Белевски, Диме Плетварски-Лашо, Перо Божинов, Диме Грозданов, Дане Грозданов-Бзамот, Манчо Манчев-казанџијата и други.

Од архивата на Музеј-галерија Кавадарци.