МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Дуќаните од десната страна на „ 7 Септември„, што одамна ги нема.

Ова е ретка фотографија со фрагмент од улицата „7 Септември “, односно ,кавадаречката чаршија 1954 година. На фотографијата што ја направил Бранко Ивановски се гледаат дуќаните од десната страна на на ул. 7 Септември, тоа се дуќаните“Асортиман“, “Раштани“, пекарата на “Морејка“, “Зелен пазар“, шивачкиот дуќан на Ване Петрезанов и други.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци