МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Прослава на Колејца 1957

Фогографија направена во јануари 1957 година од прославата на Колејца пред дуќанот на Перо Божинов Бунгурот. Покрај другите на фотографијата се: Глигор Бандев, Тодор Панов, Д. Грозданов, Нашов, Перо Божинов, Манчо Манчев-Калајџијата и други. Дуќаните се на локацијата кај стариот пазар под Собранието на општина Кавадарци.

Фототека на Музеј Галерија