МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Независниот кандидат за градоначалник пред 50-сетина сограѓани ja објасни својата изборна програма

По четврти пат Борис Давидов се кандидира за највисоката фукција во градот Кавадарци ,градоначалник, не заради тоа што е желен за слава и функција туку да му помогне на своите сограѓани пред се на лозарите, малостопанствениците.Тој својата програма ја темели на проекти кои со средства ке бидат подржани од европски пари и други извори од буџетот и тоа наменети за подршка на занаетчиството и малите претпријатија .Притоа ја нагласи улогата и значењето на отварањето на граничен премин со Аридеја и поврзување со северните градови во Грција со кои би соработувале на економски план.Кандидатот за градоначалник на Кавадарци Борис Давидов , рече дека улогата на градоначалникот е да гради комунална инфраструктура , без за тоа да ветува во кампањи како ова.

-„Јас сакам да видам среќни граѓани, расположени лица,позитивни луге,само така можеме да работиме успешни и на тој начин да бидеме добри домаќини.Ние треба да направиме еколошко чистење на духот,со што би станале способни да организираме успешно многу манифестации како Тиквешкиот гроздобер, кој го девалвиравме како приредба„.Тој рече дека ке се заложи лозарите да го добијат потребниот третман и на ГРоздоберот и во општетсвото воопшто.Ова општина заслужува на своиоте лозари, рече тој ,да им овозмои услови и начин на производтсво од кое ке профитираат за нормален живот.Давидов беше трпелив, иако преед малку граѓани во детали да зборува за својата визија за Кавадарци, кое го носи во срцето, и сака да остави трага зад себе, дека му мисли добро на градот.