МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Гласањето ке се одвива oд 7 до 19 часот на 60 избирачки места

Во Општина Кавадарци на Локалните избори 2017 година право на глас имаат 32.671 граѓанин.Тие правото на глас ке можат да го остварат на 60 избирачки места,не информира претсeдателот на Општинската изборна комисија, Зоран Костов.Во сабота,ден пред изборите, правото на глас ке можат да го искористат и 82 болни и изнемоштени граѓани со право на глас, за што ОИК веќе е подготвена да го спроведе гласањето за нив.

Инаку во Кавадарци веќе пристигна недоверливиот и доверливиот материјал за спроведувањето на Локалните избори на 15 октомври 2017.Гласањето ке можат граѓаните да го обават на 15 октомбри во терминот од 7 часот наутро се до 19 часот до кога ке бидат отворени сите избирачки места во Општината.