МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

0000013.jpg.jpg

Спомен куќата за прв пат е отворена во 1959 година

Таа 1959 година кога е отворена kуќата е прогласена за Спомен музеј .Спомен куќата со бистата на Страшо Пинџур, изработена од ликовниот уметник Јован Јосифовски -Ромбо, е комплетирана во 1961 година.

00000014.jpg.jpg

Последното реновирање овој значаен споменик од нашата историја е направено во 2015 година, кога е извршено и уредување на поставката во самиот објект.