МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Веднаш по 2 Светска војна 1946 година Кавадарци е далеку од ликот кој го добива десетина години подоцна...

Ова е панорама на Рекинското и Маџирското маало во Кавадарци во 1946 година.Овој период после 2 Светска војна ојната градот го задржал постојниот архитектонски изглед,типичен за македонските населби тоа време на овие простори во Македонија.Инаку Кавадарци во овој период сеуште нема електрично осветлување.

Архива на Музеј галерија