МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во соработка со Локална самоуправаКавадарци и детската градинка ``Рада Поцева``,Музеј-галерија Кавадарци со големата група дечиња и воспитувачката Ката Стоквиш го реализираше проектот ``Учиме и цртаме за нашето културно наследство``.

Учество во проектот зема и воспитувачката Јулијана Малинкова.Преку едукативно предавање (моделирање со пластелин и глина,цртање и боење) децата поблизу ја осознаа убавината и значењето на нашето културно наследство.

Проектот беше реализиран под раководство на в.д. директор Весна Ѓорѓиева,Трајче Цветков и Раде Атанасов-учесници во проектот.