Kaбинетот на Градоначалнкот Митко Јанчев соопштува : Општината Кавадарци денеска реконструираше значителен дел на уште една кавадаречка улица.

Оперативата на фирмата „Изолација“ од Скопје работеше на поставување асфалт на улицата „Ѓоре Брушански“. Се ревитализираше поголем дел од коловозната лента на оваа фрекфентна улица, односно 430 метри во должина. Претходно со гребење беа отстранети сите оштетувања на стариот асфалт.

Со новата подлога улицата доби нов изглед, но пред се е значајно подобрувањето на безбедноста во одвивањето на сообраќајот.

_DSC0150.JPG_DSC0138.JPG