МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Mомент пред еден век во центарот на градот

Фотографиран е еден момент од пазарен ден во кавадаречката чаршија во есента 1918 година. Покрај граѓани од Кавадарци има многу пазарџии од околните села, забележително е присуство на француски војници, кои по истерувањето на бугарите на 18 октомври 1918 година, извесно време останале во Кавадарци.

Петре Камчевски-Музеј Галерија Каваадрци