Денеска на кавадаречките инвалиди им беше донирано комбе-возило наменето за инвалидизирани лица за обавување на нивни работи.Донацијата на градоначалникот Митко Јанчев му ја врачи германскиот анбасадор во РМ Томас Герберих

Денеска на лица попречени во движењето им беше донирано комбе- возило кое ке го користат инвалидивидзинраните лица. Општината Кавадарци, рече градоначалчнкикот Митко Јанчев кој имаше средба со амбасадорот на СРГ во Р.Македонија, ангажира возач и ке ги поднесе сите трошоци за одржувањена воуилото. Ке може да се користи со претходно закажување за нивни секојдневни потреби.Во присуство на Михајло Михајлов-претседател на Здружението на телесни инвалиди „Мобилност„, донацијата ја врачи германскиот амбасадор во РМ Томарс Нерберт Герберих.

20180817_105341.jpg111111.jpg7777777.jpg55555555.jpg