МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На изложбата беа поместени слики и скулптури - дела на кавадаречките уметници, кои важат , и го преставуваат Кавадарци како најуметнички град во Македонија , од каде потекнуваат или моментално работат истакнати имиња од ликовната уметност.

Изложбата ја отвори Ликовниот уметник Ванчо Кеков, а присутните со пригодни зборови ги поздравија, Владимир Темков-Шефе и директорот на Домот на културата во чија галерија беше организирана изложбата Александар Малинков

119092748.jpg

2018120.jpg

11222.jpg

2010000.jpg