МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Механизација на ЈП„Комуналец„ утринава го чистеше од наталожениот песок, под мостот на реката „Луда Мара“

Локалната самоуправа првиот работен ден на Новата Година продолжува таму каде што застана лани-санира и расчистува шут, отпадоци и наталожени проблеми од лани и пред тоа.

Утринава окото на нашиот фотоапарат забележа активност под Централниот-камен мост на реката „Луда Мара„ каде механизација на Комуналец работеше на расчистување а потоа и утоварање на повеќе десетици кубни метри песок кој се таложи на ова локација. Дел од песокот доаѓа по природен пат од горниот дел на реката по коритото, а дел поради изведбата на Градежни работи на уредување на кејот изминатите неколку месеци.Во секој случај комунална активност, која треба да стане секојдневие, и уште нето- ова локација ке биде централното место каде на 19-ти јануари ке се одвива манифестацијара „Богојавление„-ВОДИЦИ, каде нашата црква во Кавадарци го обавува потопувањето на светиот крт.Малото езерце кое се прави притоа со правење на вештачка брана , со ова градежна активност на Локаланта самоуправа ,може да се дефинира.