МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Програмата за прославата на големиот празник св.Трифун ке се одржи на Градскиот плоштад во Кавадарци 12.00 часот - Традиционално закројување на виновата лоза 12:15 часот - Прогласување на победниците од дегустацијата на вино и ракија организирана од Општина Кавадарци, Винотек, Здружение на енолози, Напредни лозари и Winemakers. 12:30 часот- Фолклорен ансамбл Тиквеш 13:45 часот- Претстава во духот на празникот св.Трифун 14.00 часот- Блажо Богев 20.00 часот - Александар Ангелов и Дрим тим 20:45 часот- Љубојна 22:30 часот - Либеро бенд Во текот на целиот настан , на Градскиот плоштад ќе има поставено штандови за промоција на мали винарии како и дегустација и продажба на производи од големите винарии. Свои изложбени штандови ќе имаат и производителите на маџун, гроздов сок и други производи од грозје.