МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Преживеани борци на 15 македонски корпус од Кавадарци и околните села, заминуваат за Шид, Р. Србија на прослава на 40 годишнината од пробивот на Сремскиот фронт, каде загинаа многу борци од овој крај. Нашите борци беа од 42 и 48 дивизија на НОВ на Југославија.

Фотографијата ја сними Бранко Ивановски, фотографијата е од мојата архива, бидејќи и татко ми е меѓу нив.

Петре Камчевски