Турнирот во пинг-понг го посети градоначалникот Митко Јанчев , и претставникот на ЕУ Никола Бертолини -раководител на секторот за соработка во Делегацијата на Европската Унија

Турнирот е во рамки на проектот "Преку спорт до подобар соживот" кој е дел од Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан ReLOaD, финансирана од Европската унија ЕУ, а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации УНДП.

Учествуваа лица со и без попреченост. Овој турнир го организираа Сојузот за спорт и рекреација на инвалиди Кавадарци, Младински Информативен Центар „ИНФО СЕГА“ Кавадарци, Progress Plus Kavadarci и Coalition of youth organizations SEGA како дел од проектот "Преку спорт до подобар соживот" кој е дел од Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан ReLOaD, финансирана од Европската унија ЕУ, а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации УНДП.

Честитки за сите учесници .Резултати од натпревартите: 1-место за Добринка Сотирова, 2- место - Иван Милков и 3- место - Миле Атанасовски.

За РТК.МК говреа:

-Анета Мишева -„Инфо сега“

-Билјана Георгиевска-Проект координатор „РИЛУД„

-Петар Гурев- Здружение „Прогресс +„.

000000154744.jpg

20190410_152115.jpg

20000190410_154735.jpg

57039921_2088220344808919_3377601404431499264_n.jpg

56938203_2088246164806337_8264475894593093632_n.jpg

P.jpg