МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Oд вчера започнна јавната расправа со граѓаните во градот и селата за комуналната изградба во Кавадарци- 2020 година.

Вчера -28.10.2019 во 17.00 Средба со жителите во Ваташа а во 18.15 Средба со жителите на УЗ Киро Крстев".

Денеска- 29.10.2019

-17.00 средба со жителите на МЗ Дреново

-18.15 со жителите на МЗ"Возарци".

Утре:

30 октомври во

17.00 закажани се собири во УЗ СЛОГА

и во

18.15 во УЗ ЗАДРУГАР...

Вчера на двете средби во МЗ Ваташа и УЗ КИРО КРСТЕВ , покажан е голем ингерес кај граѓанитре кои беа задоволни од вложувањата на Локалната власт изминатите две години во комуналната инфраструктура.Беа предложени нови зафати во сферата на комуналиите и уличната мрежа кои по консултации сo стручни лица и oстварени нови средби ке биде дадено зелено светло во Советот на Општината.

Во МЗ Ваташа и неговиот развој за две години се потрошени речиси 1,5 милиони евра, што е досега невиден напредок во изградбата од ослободувањето на Кавадарци до денес.

677777.jpg742846000.jpg

https://www.facebook.com/rtkavadarci/videos/1550432758431846/