МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

89656671_488070888539967_4441194036027457536_n

На 7 март -2020 година во Спортската сала на ОУ „Крсте Петков - Мисирков“ во Скопје, се одржа Државно првенство за деца.На натпреварот учествуваа 450 натпреварувачи од 56 клубови од Македонија.Карате клубот „Сансаи - Метал Апостолов“ ги постигна следните резултати:Златни медали oсвоија :1. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година2. Ката тим машки 2009/2010 година во состав: Филип Јанчев, Саша Огњеновиќ и Филип Јосифов.3. Ката тим женски 2009/2010 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.Сребрени медали:1. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година.2. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година.3. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година.4. Јован Божиноски - кати поединечно 2009 година.5. Ката тим машки 2007/2008 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.Бронзени медали:1. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.2. Матеја Божиноска - кати поединечно 2010 година.3. Надица Цветкова - борби поединечно 2007 година - 49 кг.

Освојувачите на медали се стекнаа со право на настап на Балканското првенство за деца што ќе се одржи од 24 до 26 април 2020 година во Истанбул, Турција.