Започна со педесетина визир маски, а продолжи со зголемување на днeвното производство.Професорот во СОУ „Киро Спанџов Брко„- Др. Димитрија Анѓелков практично е автор на овој патент, визир маски . Репроматеријалите ги набавува со негови пријатели и од донации од книжари и други слични дејности .Досега маските-визири ги донирал во Здравствен дом Кавадарци а денеска продолжува со подмирување на потребите во Општа Болница -Кавадарци, аптеките, а потоа и на ангажираните лица кои работат на отворено од Противпожарната територијална единица , потоа „ЈП Паркинг„ и други јавни служби.

-Нам ни треба репроматеријал, а останатото ке го сработиме со моите пријатели- вели Ангелков. Апелирам со донации да се вклучат книжарите , железарите и други вели Анѓелков за РТК.

Тој инаку деновиве работеше со Студиото „Орион“ на Тодор Манев, а денеска е заедно со Коста Бојаџиев со кого си поставија за задача да изработат 200 визир маски.

Браво , секоја чест.

4444444

6454555