МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денеска фирмата за Конслтинг ИНЕР ГРУП од Кавадарци донира шест апарати -Пулсоксимерти- неопходни за мерење на кислород во крвта на пациентите, особено кај болните со кардиолошки и белодробни заболувања.Фирмата за Консалтинг услуги од Кавадарци преставувана од парнерите Добре Митрев –генерален менаџер и Пенка Мукаетова имале желба од подамна да ја донираат опремата која со оглед на нејзината применливост кај пацииенти болни до ковид 19, и истата тешко се набавува.Поради тоа ,директорот на Општа болницата со општа надлежнст и проширена надлежност Д-р Диме Коцев ,им се заблагодари на претставниците на ова кавадречка фирма за нивниот општествен одговорен чин , изјавувајќи ни дека истата ќе биде распределена на одделенијата на болницата каде е најпотребна.Инаку Консалтинг Интер ГРуп од Кавадарци чинот на донација го поврзува до 9 годинината од своето постоење и средствата наместо за забава ги наменува за ова значајна опрема.

Чин кој треба да се следи.

м.д.

74432380_696270447610686_88107825764402555_n