МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Годишениот концерт на Фолклорниот aнасамбл„Тиквеш„ во одлично издание

Во полната сала на Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци се одржи традиционалниот Годишен концерт на Фолклорниот ансамбл “Тиквеш“.На истиот со кореографии на македонски игри и песни се претставија сите групи ,по возраст, кои егзистираат во ансамблот.

Гости на ова фолкорна вечер беа членовите на Фолклорниот ансамбл “Типопластика“ од Горњи Милановац- Србија, кои имаат долгогодишната соработка со нашиот ансамбл.

РТК.МК наскоро ке го емитува целиот концерт на rtklive.rtk.mk и на FB профилот на РТК.МК