МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Со поставувањето на рабниците, оперативата на фирмата „АС машини“ од Кавадарци започна со реализација на втората етапа од поплочувањето на делница од пристапниот пат до црквата во село Возарци. Во наредните денови ќе се оформи контурата на патот во должина од 270 метри на делница од постојниот плочник до капијата на црковниот двор. Паралелно ќе се врши и поплочување со бехатон коцки на површина од 800 метри квадратни. Минатата година општината преку ангажираната фирма поплочи површина од 400 метри квадратни, во правец на црквата и тоа на потегот од спојот со локалниот пат кон браната на „ХЕЦ „Тиквеш“. Со овој зафат општината во целост ќе го поплочи пристапниот пат до селската црква. 120097902_2850496201841089_931593815967620088_n