МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Јовко Марков- важел за нјабогат градски трговец

Дуќаните и куќите од десната страна на Црквинската улица. Во преден план куќата на Јовко Марков ( таа со 12 прозорци), најбогатиот кавадаречки трговец, кој во 1838 година му дал пари на Даскал Камче со цел да купи печатница и оловни букви од Белград за неа.