МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

„Оперативата на фирмата „Градба промет“ деновиве изврши тампонирање на делница од ул.„Илчо Димов“ во с.Ваташа. Градежните работи се дел од комуналниот проект на Општина Кавадарци за асфалтирање на последните 1000 метри квадратни од оваа улица. Проектот предвидува асфалтирање на улицата на потегот од спојот со регионалниот пат Кавадарци-„Мушов гроб“ до постојниот асфалт на улицата која се наоѓа на левиот брег од реката Луда Мара. Поставувањето на асфалтната подлога е предвидено да се изврши во наредните денови како дел од кампањата за асфалтирање на улици во градот. Средствата се обезбедени од општинскиот буџет, а проектот се реализира на барање на жителите од тој дел на Ваташа„-соопштуваат од Кабинетит на Градоначалникот на Општната Митко Јанчев.,

121068508_2863505657206810_6426993683837364271_n