„СДСМ во услови на тотална неспособност во менаџирање со здравствено-економската криза повторно се обидува со козметички мерки да манипулира со македонската јавност. Не задолжија со над една милијарда евра кредити кои сите граѓани треба да ги враќаме во иднина, а истите ги искористија за криминал, корупција изборен поткуп.

1️⃣Македонската економија поминува низ најтешката економска криза од почетокот на својата независност (со рецесија од над - 5%), а тие говорат дека економијата била стабилна.

2️⃣ Македонија бележи историски најголем пад на извозот, индустриското производство и продуктивноста со најниска реализација на капитални инвестиции, а тие зборуваат дека граделе развојна економијата.

3️⃣ 55.000 граѓани останаа на улица, голем број на вработени се без плата повеќе месеци, а тие зборуваат дека се грижеле за сите.

4️⃣ Македонија е земја со најмалку издвоени средства за справување со кризата (3.5% од БДП) споредено со сите земји од регионот и Европа, а тие говорат дека обезбедувале соодветна поддршка за приватниот сектор и граѓаните.

5️⃣Македонија е најкорупирана земја со хибриден режим, а тие зборуваат дека креирале поповолно бизнис опкружување.

На мафијата на власт и се ближе крајот, а потоа ќе има одговорност за сите злоупотреби кои ги направија во изминатите четири години!„ се наведува вп реакција на ОК ан ВМРО ДПМНЕ Кавадарци на денешнатат прес конференција на ОО на СДСМ.