Со изградбата на кружниот тек на булеварот „Никола Минчев“ во одредени делови се проемни и сообраќајното решение за пристап од пешачките премини кон тротоарите. Конкретно на оваа локација се појави потреба од изградба на нов тротоар бидејќи на две места пешачките премини завршуваат во тревникот наместо на тротоарот. Општината изготви проектно решение согласно коа на овие две точки ќе се изгради нов тротоар со вкупна површина од 70 метри квадратни. Со нивната изградба, пешаците ќе добијат урбанизиран пристап и зголемена безбедност при движењето. 152810614_2972510456306329_1288306222205639751_n 153086189_2972510529639655_4221999314888345473_n