Пунктот за вакцинација е сместен во стариот Детски диспанзер, и во момнентив дневно можат да се вакцинираат 50 пациенти.ЈЗУ Општа болница со проширена дејност е подготвена во наредниот период да обедбеди просторни и кадровски услови за дневно вакциниреање на околу 400 пациенти.

Вакцинацијатра денеска започна со најстарата популација преку Мој термин.,

Прес конференција на Д -р Диме Коцевсски директор на ЈЗУ Општа болница со проширена надлност Кавадарци.

167334434_738757960137479_6220963101332190562_n 167228151_1772406212940883_7240051200537942930_n