За прв опат вчера беше презенирано идејното решение за новиот „Парк на културата“ кој треба наредниот период да се изгради на локацијатра десно од сегашниот Градски парк“„Љупчо Шкартов„.

Целата презентација и самиот проект го води Општина Кавадарци, односно Советот на Општината и градоначалникот Митко Јанчев и претседателот на Советoт Ристо Сакалиев , а го реализира Здружението “Еко Индикатор„.

Изработката на пректот го финасира ЕуроНикел Индустри од Кавадарци а самата изработка на приоектот е дело на м-р Дамјан Балковски- архитект урбанист.

Претставници на ЕуроНикел Индустри на чело со првиот генерален директор на „Еуроникел Индустри“ ДОО Кавадарци - Герасим Кујунџиев беа присутни на самата презентцијата на пороектот.

Презенатцијата ја следеа претседателот на Советот Ристо Сакалиев, градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев и на Росоман Бранко Јанев , советници и други претставници на компании иу институции . ПАРКОТ НА КУЛТУРАТА, во наредниот период треба биде изграден, а чија вредност е над 300 илјади евра.

м.д.

191485601_622387559156095_2969910566204314406_n