МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На прес конференцијата на СДСМ- зборуваше Јасмина Taсевска.

„Почитувани кавадарчани,

Ветивме, подобра патна инфраструктура и веќе сериозно со полна пареа од првиот ден практицирање државна политика, секојдневно работиме кон подобрување, на веќе постоечката како и создавање на нова, современа и што е најбитно безбедна за граѓаните патна инфраструктура. Изградена по сите европски и светски стандарди

Инфраструктурното поврзување меѓу градовите, селата и населените места претставува приоритет на Владата предводена од СДСМ.

Изградбата и развојот на патната инфраструктура претставува исклучително важен сегмент од економскиот развој најпрво на државата, како и на Општина Кавадарци.

Во временски период од 5 години инвестиравме неверојатни 12 милиони евра во подобрување на условите за живеење кавадарчани.

Почитувани сограѓани,

Најавуваме реконструкција на 4 (четири) нови улици во Општина Кавадарци или инвестиција од 600 000 евра, Преку „Проектот за поврзување на локални патишта“, целосно финансиран од Министерството за Транспорт и Врски. :

Улица “Велко Влаховиќ“, Ул. “Максим Горки“, Ул.“Слога“, и Ул. “Димката Ангелов – Габерот“.

Како дел од „Проектот за поврзување на локални патишта“, од стана на Министерството за транспорт и врски во нашата општина веќе е реализирана реконструкцијата на:

Ул. „Илинденска“, во вредност од 212 000 евра, Ул. „Браќа Џунови“ во вредност од 80 000 евра, Ул. „Пионерска“, во вредност од 82 000 евра, Ул. „ Дисанска“, во вредност од 120 000 евра, „Западен Булевар“, во вредност од 103 000 евра.

Како Влада нема да застанеме овде!

Како Влада покажавме дека интересот и потребите на граѓаните ни е на прво место!

Истото го докажавме во изминативе 5 години, со дирекни инвестиции во инфраструктурни објекти по различни основи во Општина Кавадарци.

Подобрувањето на секојдневните услови за живот на граѓаните се нашиот приоритет!

Ви Благодариме.“

беше речено на дененииот прес на ОО на СДСМ.