МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Од Кабинетот на грдоначалникот на Опшптина Кавадарци денеска соопштуваат: „Општина Кавадарци денес ги исплати обезбедените средства од 5.139.737 денари, на околу 100 оштетени земјоделци подносители, физички и правни лица за проценка на штета откако во месец април 2021 година, односно 08, 09 и 10 април подрачјето на Општина Кавадарци со населените места Ваташа, Возарци, Марена, Гарниково, Глишиќ, Сопот, Шивец, Бошава, Дреново, Ресава и Раец, го зафати елементарна непогода предизвикана од дејство на пролетните ниски температури проследени со мраз и слана кои предизвикаа штета од мрзнење на повеќе видови земјоделски култури„.