Во текот на денешниот ден (10/01/2019) во утринските часови во Росоман посипани со ризла и сол се улиците Гоце Делчев, Пролетерска, Никола Карев , Стерјо Несторовски и Илинденска како и локалните патишта до селата Сирково, Камен Дол, Трстеник и Манастирец, известуваат од Кабинетит на Градоначалнкот на Општната Бранко Јанев.Општина Росоман распиша Јавна набавка за “Одржување на локални патишта и улици во Општина Росоман во зимски услови за 2018-2019 година”.Како најповолен понудувач е избрана фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци.

5006.jpg