МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

11 и 12 мај во Кавадарци на Спортскиот центар се одржа завршниот турниур на ФФМ во Детската лига - Централен регион во Кавадарци .

Настанот го отвори претседателот на Управниот одбор на ГФК Тиквеш 1930 Миле Масларков.Инаку на натпреварите учествуваа млади фудбалери родени 2006, 2009 и 2010 генерација.

Oрганизацијата на домаќинот беше одлична, многубројна публика, многу задоволни дечиња и многу неизвесни натпревари.Ова се постигнатите резултатите во 2010 генерација:

ФК Академија Пандев - ГФК Неготино 6:0

ФК Тиквеш 1930 - ФК Академија Постолов 1:2,

ФК Мал Ајакс - ФК Јанг Боис 0:2,

ФК Беласица - ФК Брегалница 3:2

Полуфинале

ФК Академија Пандев - ФК Беласица 12:1

ФК Академија Постолов - ФК Јанг Боис 1:1 (2:4 пенали)

3-то место

ФК Беласица - ФК Академија Постолов 4:0

Финале

ФК Академија Пандев - ФК Јанг Боис 7:0

Резултати во 2006 генерација:

ФК Тиквеш 1930 - ФК Академија Постолов 1:0

ГФК Неготино - ФК Академија Пандев 2:2 (3:4 пенали)

3-то место

ГФК Неготино - ФК Академија Постолов 0:3

Финале

ФК Тиквеш 1930 - ФК Академија Пандев 0:1

Според постигнатите резултати овие екипи ќе го претставуваат Централниот регион на завршниот турнир во Скопје:

2010 генерација

ФК Академија Пандев

ФК Јанг Боис

2006 генерација

ФК Тиквеш 1930

ФК Академија Пандев

-На 12 мај (недела) на спортскиот центар Јасмин - Кавадарци се одигра завршниот турнир за 2009 генерација во Детската лига - Централен регион.

Се одиграа многу неизвесни натпревари во кои победи екипата со најголема концетрација, тимска игра и дисциплина.Имаше и такви натпревари во кои победникот се одлучи по изведувањето на пенали.

Резултатите од сите натпревари:

ФК Академија Пандев - ФК Брегалница 3:0

ФК Академија Постолов - ФК Кожуф 3:0

ГФК Неготино - ФК Тиквеш 1930 2:3

ФК Мал Ајакс - ФК Беласица 7:3

Полуфинале

ФК Академија Пандев - ФК Мал Ајакс 4:4 (5:3 пенали)

ФК Академија Постолов - ФК Тиквеш 1930 6:1

3то место

ФК Мал Ајакс - ФК Тиквеш 1930 4:1

ФИНАЛЕ

ФК Академија Пандев - ФК Академија Постолов 6:1

Според постигнатите резултати, на завршниот турнир во Скопје, претставници на Централниот регион се екипите:ФК Академија ПандевФК Академија Постолов.