Речиси секојдневната слика, на кавадречките улици а особено во центарот на градот.Посебно ова е изразено во пазарните денови во претпладневните часови.

Слика од денеска ;Тесно грло просторот десно од зградата на Собранието, често со паркирани возила, од спротивната страна е такси постојка и паркиралиште , а многу често на благата кривина се оставаат на „неколку минути“ автомобили и возила за достава.

Кој има предност во таква ситуација ?

Дали зонското паркирање ке биде лек за ваквите ситуации ?????