МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографија од 1959 година

Ова е слика од Плоштадот на градот а прикажани се дуќаните на источната страна од чаршијата во Кавадарци со куќата на Игно Илиев Оравечки, дрвената трафика .Секако овде е и зградата на Собранието на општина Кавадарци 1959 година.