АлШар 2018-успешен.Времето послужи,масовна посета на настанот во Мрежичко.Велосипедизмот станува начин на живеење.

Најголемиот по значење и масовност, настан кај нас во Општина Кавадарци АлШар 2018 заврши.Една година подготовка, три дена траење.СЕ мораше да функционира беспрекорно.Така и беше.Времето се погоди.Не беше како лани врнежливо.Приврнуваше но тоа не беше пресудно АлШар да биде тоа што сите очкуваа.Камперите стигнаа во петокот, а за сите кои сакаа опуштање имаше и забавна но и народна и музика од познатите Ди-џеи.И петокот и саботата беа ипланирано- организирани со групата Чардак,КУД Тиквеш,Ди-џеј Славе, Група Бадасал...На манифестацијата продфилираа мотори, АТВ и теретните возила .Собирот го проздравиja Лазар Трајков од „Тиквешки Точакџии„ академик Блажо Боев, градоначалникот на Општина Кавадарци-Митко Јанчев , а стартот го означи нашиот најпознат кошаркар и спортска звезда од Кавадарци Горан Самарџиев.

Бележиме зголемен интерес за планинарската тура која ја спроведе ПД „Орле„ а „полни беа„ и малата и големата велосипедска тура.Времето послужи иако патеката имаше кал поради дождот кој паѓал претходните вечери.Издржливоста беше важна затоа и најупорните кои извозија повеќе од 40 километри беа задоволни на целта во кампот.Инаку на патеката ги видовме ректреативците ,и малите возачи на велосипед,оние кои сакаа да ја испробааат својата физичка способност, но и таквите кои одат секоја недела на сличен евент на разни места.На патеката сретнавме и пешаци , кои едноставнмо сакаа да пешачат поради сопствена желба.Настанот заврши со традиционалниот ручек- грав со колбаси,забава во камппот и доделување на лотарија на „златниот “велосипед кој секоја година го добива насреќниот.

Инаку АлШар го помогнаа :Градоначалник Митко Јанчев, Совет на општина Кавадарци, Кожувчанка ДОО, Инел Интернационал, Дрекслмајер, Витаминка, Метал Апостолов, Слога-пром, Ресторан Ексклузив, Камес, Екстра Бус, Анел Маг 97 и многу други.

Догледање до АлШар 2019...

(ртк.мк екслузивно ке ви прикаже емисија направена од снимки на лице место)

20180610_100757.jpg